0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 250 EUR
0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 250 EUR
  • Domov
  • / Četrt stoletja za priljubljeni PlayStation!

Četrt stoletja za priljubljeni PlayStation!

Igralna konzola PlayStation je najbolje prodajana igralna konzola na svetu in to z razlogom: ima enostavno najboljšo ponudbo iger. Od športnih, akcijskih, strateških, do zabavnih in povsem sproščujočih, novejši PlayStation 4 pa ponuja za vsakogar nekaj. Zato ne preseneča, da je podjetju Sony doslej od leta 1994 uspelo skupaj prodati že več kot 500 milijonov igralnih konzol PlayStation.

 

Zmagovita pot podjetja Sony na področju igralnih konzol se je pričela leta 1994 in sicer s pripravo prve generacije igralnih konzol PlayStation. Tu je šli za njihovo prvo 32-bitno igralno konzolo, ki je navdušila marsikaterega ljubitelja iger širom sveta. Skupno je trgovcem namreč uspelo prodati kar 102,49 milijonov naprav , kar nedvomno kaže na to, da je ta brez težav prepričala tako mlajše kot starejše.

 

Odličen uspeh je podjetju Sony nedvomno uspel tudi z novejšo igralno konzolo PlayStation 4. V dobrih šestih letih so trgovci skupno prodali kar 102,8 milijonov teh igralnih konzol. Tako je igralna konzola PlayStation 4 dejansko postala najhitreje prodajana igričarska naprava vseh časov. Prvo mesto pa še vedno pripada njenemu predhodniku, igralni konzoli PlayStation 2. Trgovcem je namreč, vsaj po uradnih podatkih, skupno uspelo prodati kar 155 milijonov teh igralnih konzol.

 

Nedvomno bo zanimivo spremljati, kako se bo odrezala prihajajoča igralna konzola Sony PlayStation 5, ki bo na prodajne police trgovin zašla konec naslednjega leta. Novost bo namreč opremljena s povsem novim igralnim ploščkom, ki bo opremljen z dodatnima dvema gumboma za še boljšo izkušnjo pri igranju konzolnih iger. Poleg tega bo prenove seveda deležna tudi strojna oprema novosti, ki bo kos tudi najsodobnejšim izzivom na tem področju.

 

Iz doslej razkritih informacij je znano, da naj bi inženirji podjetja Sony za prihajajočo igralno konzolo Playstation 5 izbrali procesor AMD, ki bo temeljil na osnovi zgradbe Zen 2 in z vgrajeno grafično kartico, ki bo temeljila na osnovi zgradbe Navi. Grafična sredica bo grafične vsebine poganjala pri frekvenci do dveh gigahercev, kar je celo več od frekvence jeder grafičnih kartic AMD Radeon RX 5700XT in Radeon RX 5700, ki prav tako temeljijo na osnovi zgradbe Navi. To posledično pomeni, da bo igralna konzola Sony Playstation 5 brez težav lahko poganjala grafično zahtevne konzolne igre v ločljivosti 4K. Poleg tega bo novost zmožna še bolj natančnega izvajanja svetlobnih efektov, kot so sence in odboji svetlobe v realnem času. Novost obljublja še hitrejši pogon Solid State ter izboljšani avdio procesor, ki bo poskrbel za boljšo kakovost zvoka pri igranju priljubljenih iger.

 

Zaradi uporabe zmogljivejše strojne opreme, nova igralna konzola Playstation podjetja Sony pričakovano ne bo poceni. Za nakup novosti naj bi bilo treba odšteti okoli 500 evrov. To pomeni, da bo novost za 100 evrov dražja v primerjavi z začetno ceno njegove predhodnice, saj je bilo za nakup igralne konzole PlayStation 4 treba odšteti 400 evrov.

 

 

 

Vir: Računalniške novice [5. dec. 2019]

Želite biti obveščeni o ugodnih ponudbah?

Prijavite se na e-novice in prihranite

* Strinjam se s prejemanjem email sporočil
Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Softtrade d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja. Odjava ali izbris podatkov je možno prek e-maila info@softtrade.si
Četrt stoletja za priljubljeni PlayStation!

Imate vprašanje za nas?

Kontaktirajte nas
Copyright © 2018 - 2024 Softtrade d.o.o., vse pravice pridržane.