0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 250 EUR
0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 250 EUR
  • Domov
  • / Čimprej posodobite vaš operacijski sistem Windows!

Čimprej posodobite vaš operacijski sistem Windows!

Uporabniki operacijskih sistemov Windows smo že nekako navajeni na različne varnostne ranljivosti, ki jih kot po tekočem traku razkrivajo tako varnostni strokovnjaki kot nepridipravi. Pogosto podjetju Microsoft uspe razrešiti varnostne težave še preden nepridipravi odkrijejo načine, kako jih zlorabiti v praksi. Na srečo je tudi tokrat tako, saj so pri računalniškem gigantu pred kratkim izdali kritičen varnostni popravek za operacijske sistem Windows, ki odpravlja resno ranljivost.

 

Omenjena ranljivost se nanaša na sistem oziroma komponento, ki upravlja s pisavami v operacijskem sistemu Windows. Zaradi ranljive kode se lahko uporabnik okuži že, ko odpre zlonamerni dokument in sicer zgolj v predogledu. Po uspešno izvedeni okužbi lahko napadalec zažene poljubno zlonamerno kodo, z njo pa lahko brez težav pridobi dostop do naših datotek.

 

Varnostni popravek, ki odpravlja novo kritično varnostno ranljivost, je na voljo za vse podprte operacijske sisteme Windows. Za namestitev varnostnega popravka zadošča, da posodobite operacijski sistem in ponovno zaženete računalnik. Nova ranljivost žal obstaja tudi v zastarelem oziroma že odpisanem operacijskem sistemu Windows 7. Ta popravka seveda ne bo dobil.

 

Vir: Računalniške novice [25. mar. 2020]

Želite biti obveščeni o ugodnih ponudbah?

Prijavite se na e-novice in prihranite

* Strinjam se s prejemanjem email sporočil
Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Softtrade d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja. Odjava ali izbris podatkov je možno prek e-maila info@softtrade.si
Čimprej posodobite vaš operacijski sistem Windows!

Imate vprašanje za nas?

Kontaktirajte nas
Copyright © 2018 - 2024 Softtrade d.o.o., vse pravice pridržane.