0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 250 EUR
0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 250 EUR
  • Domov
  • / GeForce RTX: Evolucija grafičnih kartic za ljubitelje iger

GeForce RTX: Evolucija grafičnih kartic za ljubitelje iger

Nesporno dejstvo je, da so procesorji prodjetja AMD med uporabniki računalnikov vedno bolj priljubljeni. Predvsem na račun naprednih in zmogljivih procesorjev družine Ryzen. Ker se podobno dogaja tudi na področju grafičnih kartic, so se pri podjetju Nvidia odločili za odločen preskok. Ti so namreč na največjem dogodku namenjenemu ljubiteljem iger Gamescom 2018 v Nemčiji predstavili nove izjemno zmogljive grafične kartice družine GeForce RTX, ki bodo namenjene tako namiznim kot prenosnim računalnikom.

Najzmogljivejši predstavnik nove družine grafičnih kartic Nvidia GeForce RTX je model RTX 2080, ki je opremljen s kar 2.944 grafičnimi jedri CUDA in osmimi gigabajti grafičnega pomnilnika GDDR6. Poleg zmogljivejše strojne opreme je novost opremljena še z napredno tehnologijo Ray Tracing, ki je pravzaprav novost na področju grafičnih kartic. Gre za tehnologijo oziroma napreden algoritem, ki sledi svetlobi znotraj igre, kar posledično pomeni precej lepši in kakovostnejši prikaz slik na zaslonu ali televizorju. Novost seveda ne bo poceni, saj bodo ameriški trgovci zanjo zahtevali okrog 600 evrov, kar pomeni, da bomo morali zanjo v Evropi skoraj zagotovo odšteti še kakšnega stotaka več. Za manj zahtevne uporabnike pa bo na voljo nekoliko šibkejša grafična kartica GeForce RTX 2070, katere cena se bo v ZDA gibala okrog preračunanih 430 evrov.

Medtem ko bosta grafični kartici GeForce RTX 2070 in GeForce RTX 2080 namenjeni namiznim računalnikom, bodo grafične kartice družine GeForce RTX 2000 Max-Q namenjene prenosnim računalnikom in kompaktnim sistemom. Te bodo namreč pri polni obremenitvi proizvedle le do 90 vatov električne moči, kar ni pretirana količina za sodobne prenosnike, namenjene igranju iger. Opremljeni so namreč z zmogljivimi hladilnimi sistemi, ki bodo brez težav poskrbeli za hladno delovanje prenosnega računalnika. Grafične kartice družine GeForce RTX 2000 Max-Q namenjene prenosnim računalnikom in kompaktnim sistemom naj bi bile nared proti koncu letošnjega leta.

 

 

Vir: Računalniške novice [24. sep. 2018]

Želite biti obveščeni o ugodnih ponudbah?

Prijavite se na e-novice in prihranite

* Strinjam se s prejemanjem email sporočil
Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Softtrade d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja. Odjava ali izbris podatkov je možno prek e-maila info@softtrade.si
GeForce RTX: Evolucija grafičnih kartic za ljubitelje iger

Imate vprašanje za nas?

Kontaktirajte nas
Copyright © 2018 - 2024 Softtrade d.o.o., vse pravice pridržane.