0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 250 EUR
0,00 € (0)
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 250 EUR
  • Domov
  • / Najboljše brezplačne aplikacije za vadbo doma

Najboljše brezplačne aplikacije za vadbo doma

Na trgu obstaja ogromno aplikacij, ki obljubljajo najboljšo možno vadbo, ko ne moremo obiskati fitnesa, vodenih vadb ali drugih načinov fizične aktivnosti izven svojega doma ..

Vprašanje je, katera aplikacija je za nas tista prava, torej katera je vredna našega časa. Le peščica aplikacij je resnično plod dela kvalificiranih profesionalcev, ki so ustrezno izobraženi in razumejo, kaj pomeni varna in učinkovita vadba.

Najboljše domače aplikacije nudijo jasna navodila v avdio in video obliki, poleg tega pa smo uporabniki po navadi deležni spodbude s strani resničnih trenerjev. Tovrstne aplikacije imajo v svoji zbirki širok spekter različnih predlogov za vadbo, omogočajo nam, da si kreiramo personalizirane treninge in spremljamo svoj napredek. 

Spletni portal Tech Radar je izbral 5 aplikacij, ki ponujajo različne načine vadbe v domačem okolju kot tudi zunaj tega, torej na prostem in v fitnesu. Na seznam so vključili nekaj brezplačnih možnosti in tudi nekaj plačljivih, saj lahko na tak način vsakdo najde kaj za svoje potrebe.

Najboljše vadbene aplikacije za domačo rabo:

Aaptiv
Fitbit Coach
Asana Rebel
Adidas Training and Running by Runtastic
Nike Training Club

1. Aaptiv

Aplikacija Aaptiv za razliko od večine ostalih primerljivih aplikacij ne uporablja videa, temveč nas skozi vadbo vodi preko avdio navodil, kar pomeni, da nam ni potrebno nenehno gledati v zaslon telefona ali računalnika. Poleg vsega aplikacija nudi tudi licencirano glasbo, torej nam ni potrebno skrbeti za kreiranje seznamov predvajanja v drugih aplikacijah.

Ob prvi prijavi vnesemo svoje cilje - ali si želimo zgolj ostati "fit" ali želimo teči hitreje, izgubiti nekaj kilogramov ali karkoli drugega. Poleg tega nas aplikacija vpraša, do katere opreme imamo dostop, saj nam bo glede na to predlagala samo tiste vadbe, ki ustrezajo naši "domači telovadnici." Vadbe so razdeljene po kategorijah, kot so trening moči ali raztezanje, vsaka vadba pa med drugim vsebuje tudi podatek o trajanju, ravni težavnosti in pa oceno dosedanjih uporabnikov. Vsi trenerji v aplikaciji od uporabnikov želijo, da dajo od sebe svoj maksimum. Ravno ta motivacijski element aplikacije je pogosto odločilen, da lahko zdržimo do konca vadbe in se naslednjič ponovno odločimo za to.

Naročnina na aplikacijo znaša 15 ameriških dolarjev na mesec, če pa se zavežemo za celo leto vnaprej, dobimo še dodaten popust. Takole na prvi pogled bi rekli, da cena ni ravno najnižja, vendar se moramo zavedati, da aplikacija nudi preko 3.000 različnih vadb ter nekaj bonus izzivov. Če vas zanima, jo lahko brezplačno preizkusite v poskusnem obdobju. 

+ Motivacijski trenerji

+ Avdio navodila

+ Široka baza vadb

- Cena

Aplikacija Aaptiv je na voljo za: Android, iPhone, Apple Watch, več o sami aplikaciji pa na spletni strani aaptiv.com.

 

2. Fitbit Coach

Vadbe v aplikaciji Fitbit Coach vodijo profesionalni, entuziastični inštruktorji (pred prvim testom si izberemo svojega), ki nas vodijo skozi vse vaje z jasnimi navodili. Če nam recimo ni jasno, kako izvajamo določeno vajo, jo preprosto kliknemo in pokažejo se nam navodila - še posebej koristna stvar, ko vadimo sami. 

Ob prvi prijavi, kot po navadi, se prijavimo s Fitbit računom (oziroma ga najprej ustvarimo), potem pa nas čaka 8-minutni test. Šele nato lahko začnemo z izborom vadb in programov ob prednastavljenih različnih ciljih. Če se odločimo za opcijo Fitbit Coach Premium, imamo na voljo več različnih vadb, personalizirane programe, ki slonijo na našem napredku in ciljih, avdio navodila za tek in širok nabor trenerjev. Cena Premium naročnine je 9,99 ameriških dolarjev na mesec ali 79,99 dolarjev, če se odločimo za letno naročnino.

Za uporabo aplikacije Fitbit Coach ne potrebujemo Fitbit naprave, je pa povezovanje s temi v tem primeru veliko lažje in hitrejše. Aplikacijo lahko povežemo tudi s Facebookom in Google Fitom ter tako delimo naš napredek s prijatelji - kar je lahko še en dober način motivacije.

+ Na voljo je brezplačna opcija

+ Za uporabo ne potrebujemo Fitbit naprave

+ Jasna video navodila

- Pomanjkanje načrtov treninga

 

Aplikacija Fitbit Coach je na voljo za: Windows 10, Xbox, Hololens, Android, iPhone in iPad, več o sami aplikaciji pa na spletni strani coach.fitbit.com.

 

3. Asana Rebel

Aplikacija Asana Rebel je prvenstveno joga aplikacija, ki pa vsebuje tudi nekaj ostalih orodij, s katerimi razvijemo boljši spanec in ostale zdrave navade. Kot pri večini vadbenih aplikacij, se moramo najprej registrirati in vnesti nekaj svojih podatkov (med drugim tudi težo, višino in starost). Aplikacija predpostavlja, da si želimo izgubiti nekaj kilogramov, vendar lahko vedno napišemo svojo trenutno težo.

Medtem ko aplikacija Asana Rebel omogoča, da brskamo po zbirki različnih vadb brezplačno, dostop do čisto vseh zahteva "premium" naročnino. S to si bomo odklenili tudi dostop do meditacijskih seans, rednih opomnikov in vodenih meditacij, s katerimi bomo izboljšali kvaliteto spanja. Naročnina znaša nekaj več kot 10 ameriških dolarjev na mesec ali slabih 55 ameriških dolarjev, če se odločimo za letno naročnino. Kot lahko vidimo, je Asana Rebel ena cenovno najbolj ugodnih aplikacij na tržišču. 

Vadbe so razdeljene v kategorije, kot so vadbe trupa ali sproščanje napetosti, vsaka vadba pa ima tudi podroben opis, ki nam omogoča, da izberemo najbolj optimalno vadbo v danem trenutku. Aplikacija temelji na video navodilih visoke kvalitete, in če je večina joga aplikacij namenjenih v prvi vrsti ženskim uporabnicam, so razvijalci aplikacije Asana Rebel poskrbeli za vključitev moških inštruktorjev, pa tudi za vadbe različnih ravni pripravljenosti.

+ Kreacija lastnih dnevnih načrtov vadb

+ Širok nabor vadb

+ Estetsko dovršeni dizajn

- Aplikacija predpostavlja, da želimo shujšati

 

Aplikacija Asana Rebel je na voljo za: Android, iPhone, iPad, Apple Watch in Apple TV, več o sami aplikaciji pa na spletni strani asanarebel.com.

 

4. Adidas Training and Running by Runtastic

Aplikacija Adidas Training and Running by Runtastic ima pred konkurenco eno veliko prednost: ponuja zadovoljiv nabor brezplačnih lastnosti. Če bi od Adidasa morda pričakovali bolj promocijsko orodje, temu v primeru dotične aplikacije ni tako, saj je aplikacija Adidas Training and Running by Runtastic resnično kvalitetna vadbena aplikacija.

 

Na voljo imamo številne prednastavljene vadbe, seveda pa nam aplikacija omogoča tudi to, da si ustvarimo vadbe po lastnih željah, za posamezne skupine mišic itd. Aplikacija nas vodi skozi vadbe preko videov in avdio posnetkov, ni pa tiste zgoraj omenjene motivacijske sile, saj nam aplikacija preprosto pove kaj naj delamo in koliko časa. Za prvič je mogoče koristno, če imamo telefon v vidnem polju, da lahko sproti preverjamo pravilnost izvedbe vaj, vnaprej pa nam tega seveda ni potrebno početi, kajti vaje niso tako zahtevne.

 

Naročnina na mesec stane 9,99 ameriških dolarjev ali 49,99 dolarjev za letno naročnino. S to dobimo nekaj "premium" lastnosti, kot so vadbeni načrti, vendar tukaj še vedno govorimo o osnovnem nivoju. Še vedno velja, da brezplačna različica aplikacije nudi marsikaj in večini uporabnikov povsem zadostuje. 

 

+ Velik nabor brezplačne vsebine

+ Jasna avdio navodila

+ Možnost kreiranja personaliziranih vadb

- manjka motivacijski element

 

Aplikacija Adidas Training and Running by Runtastic je na voljo za: Android, iPhone, Apple Watch, več o sami aplikaciji pa na spletni strani www.runtastic.com.

 

5. Nike Training Club

Podobno kot Adidas Training and Running, Nike Training Club nudi impreisiven arhiv brezplačne vsebine v zameno, da vam aplikacija vtisne blagovno znamko globoko v podzavest - gre za še eno vrhunsko aplikacijo v vrstah podjetja Nike. Plačljiva verzija aplikacije ne obstaja, kar pomeni, da je v celoti brezplačna. 

 

Po hitri registraciji, ko vnesemo nekaj podrobnosti o sebi in o svojih trenutnih aktivnostih, dobimo ponujeno celo paleto vadb, ki se med seboj razlikujejo po težavnosti, so pa prilagojene vnesenim podatkom. Izbiramo lahko med vadbami glede na mišično skupino ali med načini vadbe (vzdržljivost, moč, mobilnost, joga). Lahko tudi označimo dodatne filtre in se omejimo na kratke vadbe ali recimo tiste, ki jih lahko izvajamo brez dodatne opreme. Trenutno aplikacija nudi več kot 190 različnih vadb, se pa aplikacija nenehno posodablja. 

 

Video vsebine v aplikaciji so kvalitetne (ne tako kot pri nekaterih drugih "premium" aplikacijah), nudijo pa veliko prilagajanja lastnim potrebam in željam. Če radi vadite ob glasbi, obstaja v aplikaciji posebem gumb, s katerim glasbo vključite. Če želimo izklopiti avdio navodila, lahko naredimo tudi to in gledamo zgolj video. Edina večja slabost aplikacije je, da moramo vsako vadbo oz. vsak trening najprej prenesti, šele nato lahko začnemo z vadbo. 

 

+ V celoti brezplačna za uporabo

+ Enostavno jo povežemo s televizijo

+ Povsem prilagodljiva

- Vadbe moramo pred treningom prenesti

 

Aplikacija Nike Traingn Club je na voljo za: Android, iPhone in Apple Watch, več o sami aplikaciji pa na spletni strani www.nike.com/gb/ntc-app.

 

 

Vir: Računalniške novice [19. mar. 2020]

Želite biti obveščeni o ugodnih ponudbah?

Prijavite se na e-novice in prihranite

* Strinjam se s prejemanjem email sporočil
Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Softtrade d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja. Odjava ali izbris podatkov je možno prek e-maila info@softtrade.si
Najboljše brezplačne aplikacije za vadbo doma

Imate vprašanje za nas?

Kontaktirajte nas
Copyright © 2018 - 2020 Softtrade d.o.o., vse pravice pridržane.